НПСС награди Студентите на 2017 година

За единадесета поредна година с официална церемония, състояла се на 19 декември 2017 година в Народния театър "Иван Вазов", Националното представителство на студентските съвети отличи най-успешните студенти на България. Националният приз "Студент на годината" се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

 

Националния приз „Студент на годината" обяви Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, която връчи наградата "Студент на годината за 2017 година " на студентката по право от СУ "Св. Климент Охридски" Анна-Мария Любчова-Атанасова.

"Тази вечер е празник на младостта, на таланта, на креативността, на изкуството и иновациите", отбеляза Цвета Караянчева в приветствието си към участниците и гостите на церемонията.
Тя поздрави всички наградени и номинирани студенти.
"Вие сте днешните будители - хората, заредени с енергия, знание, талант и умения. Благодарение на такива способни млади хора като вас България ще продължи уверено напред и ще пребъде." - добави председателката на парламента.

Тя пожела на студентите да прославят страната ни със своите успехи и да предават своите знания и на идните поколения.

Студент на годината 2017 - Анна –Мария Любчова Атанасова е студент в V-ти курс , специалност „Право“ в Юридически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. През 2017 година е взела участие в отбора на Софийски университет, редом с над 100 отбора от цял свят, в най-голямото международно състезание по право на Европейския съюз - THE ELMC (The European Law Moot Court Competition), където се класира в топ 4 на генералните адвокати на регионалния финал в Гьотеборг, Швеция. След успешно пледиране на английски и френски език, се класира и за полуфинала в категория „Генерален адвокат“, което е най-доброто постижение на български университет на състезанието досега. През 2017 година стажува в Съда на Европейския съюз (Люксембург) в кабинета на първия генерален адвокат Мелхиор Ватле, там е имала възможността да работи по реални юридически казуси, свързани с Правото на Европейския съюз, да се запознае с много хора от различни краища на Европа. Професионален опит придобива и от проведени практики като адвокатски сътрудник в адвокатски дружества.
Има интерес в областта на Правото на ЕС и мечтае един ден да се реализира професионално в тази област.
Другата голяма награда - „Чуждестранен студент на годината", връчи Зам.-министъра на външните работи - г-н Георг Георгиев. Носителят на тази награда е студентката Катерина Льончева, която е в VI-ти курс, специалност „Медицина” в Медицински Университет – София. Родена е в гр. Струмица, Република Македония. Член е на Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ), част от Международната федерация на асоциации на студентите по медицина от целия свят (International Federation of Medical Students’ Associations – IFMSA). През 2016 година е избрана за „Локален отговорник по обществено здраве” към АСМБ за гр.София, а през 2017 година ѝ е възложен мандат за „Национален отговорник по обществено здраве” за България. Придобила е опит в организирането на проекти и активности в столицата за повишаване информираността на населението относно социално значимите заболявания с цел превенция на заболяванията и превенция на усложненията им . Катерина Льончева е провела стажове в няколко чуждестранни университетски болници – Университетска болница „Pauls Stradins“ – Рига, Латвия; Centro hospitalar de Lisboa Central – Лисабон, Португалия. Участвала в „Мартенска среща на Международната федерация на асоциации на студентите по медицина – Будва, Черна гора - 2017 година. Други участия в международни конгреси през текущата година са:
- Training New Trainers –Бристол,Обединеното Кралство, 2017;
- Сертификат за признание за проект към Международната федерация на асоциации на студентите по медицина;
- International Congress of Medical Sciences - Student Task Force Member – май 2017 година

За втори път бе връчена и награда в категория „Докторант на годината“ за изявен млад учен. Наградата беше връчена от Министъра на образованието и науката - д-р Красимир Вълчев на Христиан Даскалов.
Христиан Юриев Даскалов е докторант в катедра „Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт“ на Стопански факултет към Технически университет – София. Работи по въпросите на управлението на заинтересованите страни при проекти с отворени код . През декември 2016г. негова статия по въпросите на управлението на последиците от глобалната финансова и икономически криза е публикувана в eлектронната библиотека на Cornell University. През пролетта на 2017г. специализира в Техническия университет на Рига като стипендиант по програма „Еразъм +”. Участва в съвместен проект на Латвийската академия на науките и Рижския технически университет, посветен на развитието на социалните иновации и включването на гражданското общество [2]. Участва в организацията и провеждането на ежегодния форум на Обществото за отворени иновации (Society of Open Innovation) към университета DGIST (Корея). Участвал е в международна програма за обмен на млади лидери от академичния сектор в Сау Пауло, Бразилия. През есента на 2017г. специализира в Университета по технологии на Бърно (Чехия). Изнася серия от лекции по темата за взаимодействието между академичната система и пазара на труда по време на международните форуми OpenAlt. В резултат от активната си академична дейност през 2017г., докторант Христиан Даскалов има отворени покани за включване в проект за създаване на международна магистърска програма по „Дигитални трансформации“. Има спечелена стипендия за обмен в Лондон, Великобритания по програма "Еразъм за млади предприемачи“ (Европейска комисия). Основният научен и приложен принос на докторанта в периода октомври 2016 – септември 2017 е свързан с развитието на ръководения от него международен научно-изследователски и развоен проект „Университет с отворен код“ (Open Source University) с участието на академични, корпоративни и технологични партньори от Съединените щати, Великобритания, България, Индия, Япония и др. Проектът цели да създаде първата в света отворена академична платформа за търсене, организиране и верификация на учебно съдържание и професионални умения, базирана на блокчейн-технология. През май 2017г. проектът „Университет с отворен код“ е отличен като победител в националния форум „Youth Speak” (Латвия) от най-голямата международна студентска организация “AIESEC” и техните партньори от консултантското дружество “Ernst & Young”.

Снимки от събитието

Призьорите в отделните категории са:
• Категория "Педагогически науки"
Ива Радкова Радкова е студент в IV-ти курс в Национална спортна академия „Васил Левски“. Обучава се в две специалности – в Учителски факултет на НСА и Треньорски факултет със специалност „Треньор по Футбол”. Участвала е в различни научни конференции, семинари, курсове, ръководила и организирала е спортни състезания, част от които:
- Лектор във Втора национална конференция за учители по физическо възпитание „Олимпийско възпитание и образование в училищната среда“;
- Участие в XXII научна конференция „Личност. Мотивация. Спорт“;
- Треньор доброволец в „Отбор на надеждата“ - трето място в Европейски стрийт футбол фестивал София (2017 година);
- Провеждане на тренировки като доброволец с футболен отбор от малолетни момичета в неравностойно положение.
Ива Радкова е била част от проект за работа с бежанци, настанени в регистрационно-приемателните центрове в град София. В настоящия момент се занимава с обучение на ученици от ромски произход. През лятото на 2017 година посещава Международната олимпийска академия в Гърция, където е имала възможността да общува с млади хора от целия свят и да представи достойно както страната ни, така и висшето училище, в което се обучава.

• Категория "Хуманитарни науки"
Симеон Ганчев Ганев се обучава в магистърска програма „Конферентен превод с немски и английски език“ към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. През 2017г. завършва бакалавърска степен със специалност „Приложна лингвистика с немски и английски език“ с отлична диплома. Има редица участия в научни конференции и семинари в областта на хуманитарните науки, част от които:
- Международна научна конференция "Езици, култури, комуникации" - Велико Търново;
- Участие в конкурс по превод, организиран от Австрийска библиотека във В. Търново, и Австрийското посолство;
- Семинар за преводачи "Етиката на превода и на преводача" - Велико Търново;
- Уъркшоп "Немски и австрийски словосъчетания и тяхната употреба в ежедневието" - Велико Търново;
- Методически семинар за учители по немски език - Велико Търново;
- Национална конференция на Съюза на преподавателите по немски език в България – София.
Симеон Ганев е член на Съюза на германистите в България и Съюза на преподавателите по немски език. Работи като преводач и преподавател в езикова школа и е хоноруван преподавател по английски език към Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“
Участвал е в програма „Тандем“ в Регенсбург, Германия и Австрийско-български колеж през месец август 2017 година.

• Категория "Социални науки"
Младен Младенов Печевски следва две магистърски програми в Софийски университет „Св. Климент Охридски” – „Организационно поведение и консултиране на организацията“ във Философски факултет и „Продуценство и креативна индустрия“ във Факултета по журналистика и масова комуникация. Успехът му в обучението и в двете магистратури е Отличен 6.00. Преди това завършва бакалавърската програма по Стопанско управление (немска програма) в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ като пълен отличник на випуска. Възпитаник е на Националната финансово-стопанска гимназия в София, която също завършва като първенец на випуска. В края на 2016 година полага международния изпит по английски език TOEFL, като изкарва резултат, който го поставя сред най-добрите 2% в световен мащаб. Освен това притежава сертификати по немски, удостоверяващи владеенето му на най-високото ниво според Общоевропейската езикова рамка – C2. Един от главните организатори е на ежегодния форум за социално предприемачество „Идеите – това сме ние”, събиращ над 150 ученици и студенти от цялата страна. Взима участие в най-различни семинари, конференции и форуми в България и в чужбина с отличия, част от които са:
- Участие в конкурса „Млад икономист 2017“ организиран от Съюза на икономистите в България, с разработка на тема „Икономическото неравенство в 21-ви век“ ;
- Отличие от Ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ за постижения в научната дейност;
- Участие в Студентски проект на Наградите BAPRA Bright awards 2017 (Българска асоциация на ПР агенциите)с разработка на проект.

• Категория "Стопански науки"
Александра Петрова Петрова е магистър в I-ви курс по програма „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“. Завършила е бакалавърска степен в академията със специалност „Финанси“, заради високите си постижения по време на обучението е наградена от Ректора на Стопанската академия със „Златен медал за отличен успех“. Участвала е в различни форуми, конференции и семинари. Печели първо място в Националната студентска научна конференция с разработка на тема „Сравняване на модели за оценка на акции (Емпирични доказателства от българския капиталов пазар). Участва и в Четвъртата национална студентска конференция - „Финансиада 2017” с доклад на тема „Финансовият анализ като основа за оценяване на публично търгуеми компании”. През 2017 година изнася пленарен доклад на тема „Проблеми и решения пред оценяването на публични компании” в Международна научно-практическа конференция, същият е публикуван и в сборник с доклади под наслов „65 години катедра Финанси и кредит”. Защитата на доклада е прецедент в историята на Стопанска академия, като първият пленарен доклад, изнесен от студенти в рамките на международна сесия на преподаватели и практици. Александра Петрова е била поканена за участие в международна конференция, организирана от Университета “Valahia Din Targoviste” – Румъния, Александрия, където защитава разработка на тема „Прогнозиране цените на индекси посредством симулационен метод (Backtesting чрез Монте Карло симулация)” и е била отличена с Трето място. Взима участие в международно състезание CFA Research Challenge 2017. Професионално се реализира като „Специалист операции/касиер“ в банка.

• Категория "Правни науки"
Георг Росен Шиков е е студент в VI курс специалност „Право“ в Университет за национално и световно стопанство. Неговите професионални интереси са в областта на търговското и облигационно право. Автор е на научни трудове, поместени в професионални правни сайтове. Публикува две от своите научни статии – „Потребителска продажба” (в съавторство с г-н Тюркер Моллахасан) и „За понятието негоден опит към умишлено престъпление”. Бил е част от отбора, представящ УНСС на най-голямото международното състезание по международен търговски арбитраж и международна продажба на стоки „Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot”, провело се през месец май 2017 година във Виена, Австрия. Бил е капитан на отбора на УНСС, който участвал в Национално състезание по гражданско и търговско право, организирано съвместно от кръжок по гражданско и търговско право към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Сдружението за международни състезания по право (СМСП). Придобил е опит по време на стажове в Административен съд – София, Софийски районен съд и други институции, а през последните две години е адвокатски сътрудник в адвокатско дружество.

• Категория "Природни науки, математика и информатика"
Иван Корнеев Цонев е студен IV курс специалност „Физика“ във Физически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. През последните две години активно се включва в изследователски дейности, извършвани от групата по „Физика на плазмата и газовия разряд“ във Физически факултет към СУ. През последната година участва в три международни конференции:
- International Conference of Medical Sciences – София, България (2017 година);
- International Conference "The Physics of Low Temperature Plasma" – Казан, Русия (2017 година);
- International summer school on vacuum, electron and ion technologies – Созопол, България (2017 година)
Член е на научни колективи и има подписани три договора за финансиране на научни изследвания на теми като: „Изследване на въздействието на микровълнова плазма, върху повърхностно индуцирани наранявания"; „Ефекти и механизми на въздействие на електрически разряди в газове и течности върху моделни биологични системи"; „Електрически разряди в течности и в контакт с течности за плазмено очистване на води". Носител е на именната стипендия "Акад. Георги Наджаков" на Фондация "ЕВРИКА" за 2017/2018 година.

• Категория "Технически науки"
Велина Ангелова Кансъзова е магистър по „Компютърни системи и технологии“ в Технически факултет на Университет по хранителни технологии – Пловдив. Завършила е бакалавърска степен с професионална квалификация „Компютърен инженер“. Има редица отличия, научни разработки, участия в международни конференции, част от които са:
- Грамота за „Изявен студент“ – 2017 година;
- Участие с доклад в Международна научна конференция „Дни на науката 2017” на Съюза на учените в България;
- Участие с доклад в Международна Научна конференция „Хранителна наука, техника и технологии”;
- Участие с доклад в Международна научна конференция „Unitech 2017”, Технически университет - Габрово;
- Спечелена стипендия в размер на 1500 лв. по програма “Round Table 3 Plovdiv” - 1 ноември 2017 – „Най-изявените студенти на Пловдив“;
- Разработки на теми: „Софтуер за здравословен живот - Здрав дух в здраво тяло“, „Надеждност и диагностика на компютърни системи“, „Интегриране на Асемблер програми в С++“ и др.
- Реферати на теми: „Компютърно моделиране и оптимизация на технологични процеси и оборудване“, „Кодове и кодиране на информацията“, „Програмни езици – приложение, предимства и недостатъци“, „Сигнали. Амплитудна и честотна модулация“.
Велина Кансъзова е била организатор на различни събития като Благотворително тържество за деца от дом „Мария Луйза“ Пловдив и „Пролетни УХТ игри 2017“. Тя е професионален състезател по волейбол и лека атлетика, професионален фитнес инструктор по 8 вида фитнес, треньор по волейбол и съдия по лека атлетика и по волейбол в категория А.

• Категория "Аграрни науки и ветеринарна медицина"
Славко Насков Николов е студент в VI курс по „Ветеринарна медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора. Неговите интереси са в областта на науката за птиците – орнитологията и в бъдеще смята да упражнява професията си и да специализира „Патологии по птиците“. Участвал е в четири международни научни конференции:
- International Scientific Conference “Tradition and modernity in veterinary medicine” - 2017 София, България;
- 19th International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress - 2017 Истамбул, Турция;
- International Scientific Conference "Veterinary medicine in service of People" October - 2017; Стара Загора, България;
- Конференция „Актуални проблеми свързани с високопатогенната инфлуенца по птиците H5N8” – 2017 - Център за оценка на риска по хранителната верига – София, България.
Има научни статии на теми: „Диамантени гугутки – агресивно поведение по време на инкубационния период“ в Bulgarian Journal of Veterinary Medicine; „Tрагопаните в плен - предизвикателство и трудности при размножаването им“ в списание „Ветеринарна практика“, „Wild and synantropic birds – potential reservoirs of influenza in Bulgaria“ в Scientific Journal of the Faculty of Veterinary Medicine of University of Forestry.
Има редица отличия и грамоти като:
- Грамота за принос в научноизследователската дейност – декември 2016 година, Стара Загора;
- Грамота за отлично представяне на Ветеринарномедицински факултет пред средношколници във връзка с кандидатстуденската кампания на Тракийски университет за предстоящата 2017-2018 учебна година, Стара Загора;
- Избран за носител на именната стипендия „Акад. Дончо Костов“ на фондация „Еврика“ за 2017 год.

• Категория "Здравеопазване"
Мартин Петров Караманлиев е студент в VI курс в Медицински университет – Плевен със специалност „Медицина“. Получил е специална награда на Ректора на МУ- Плевен за трайни постижения в учебната и научноизследователската дейност – 24.05.2017 година. Има редица участия в международни научни конгреси и научни разработки, сред които:
- „Оценка на влиянието и ефективността на специализирано обучение по лапароскопска хирургия върху студенти по медицина, както и нуждата от подобни курсове“ в национална конференция по хирургия с международно участие;
- Участие в международен конгрес с презентация на тема „Peptic ulcer disease: changes in the complications rate and their surgical treatment“ – 6th IMSRC, Istanbul, 2017 г.;
- „Усложнения на конвенционалната, лапароскопската и роботизирана хирургия. Експертиза при хирургични случаи, достигащи до съдебната практика“ -Плевен, 2017 г.;
- Резюме на тема „Специфични технически усложнения при роботизираната ректална хирургия и предложения за тяхното решение“ в национална конференция по хирургия с международно участие;
- Участие с презентация на тема „Clinical effectiveness and complication rate of core needle breast biopsy” в Black Sea Symposium for Young Scientists in Biomedicine – Варна, 2017 г.;
- Участие в „студентски кръжок по онкологична хирургия“ и организиране и участие като лектор в училища по лапароскопска и роботизирана хирургия за студенти;
- Участие с разработка на тема „Laparoscopic choledochotomy – a promising alternative to open procedure” - International Medical Scientific Conference for Students and Young Doctors, Pleven, октомври 2016 г.;
- Участие в Second Autumn School on Innovations in Medicine: “The grown-up congenital cardiac patient” – International Medical Scientific Conference for Students and Young Doctors, Pleven, октомври 2016 г.;
- Участие в Second Autumn School on Innovations in Medicine: “Understanding translational medicine” – International Medical Scientific Conference for Students and Young Doctors, Pleven, октомври 2016 г.;
- Участие в „Студентски кръжок по онкологична хирургия“ и организиране и участие като лектор в училища по лапароскопска и роботизирана хирургия за студенти.

• Категория "Спорт"
Николай Николаев Байряков е студент в магистърска програма „Спорт за високи постижения“ в Национална спортна академия „Васил Левски“. Завършил е бакалавърска степен в Треньорски факултет на НСА в професионално направление „Треньор по вид спорт”.
Николай Байряков е национален състезател по класическа борба. Участвал е в Олимпийските игри в Рио де Жанейро (Бразилия) през 2016 година, където той достига до престижното 5-то място в класическия стил, което е най-доброто представяне на българските състезатели по борба при мъжете. След достойното му представяне на най-големия световен спортен форум е обявен за „Спортист на град Перник“ 2016 г. Част от неговите спортни постижения са:
- 3 място на Европейското първенство в Нови Сад, Сърбия;
- 7 място Световното първенство в Париж, Франция;
- 3 място във Вехби Емре , Турция;
- 3 място на турнир „НИКОЛА ПЕТРОВ“, България;
- 1 място ИОН Корнеану, Румъния,
- 1 място на Зимно и Лятно републиканско първенство
Участник е в проект E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация), имащ за цел да насърчава антидопинг културата сред младите спортисти и треньори. Участва активно и в различни доброволчески кампании, които се провеждат от Националната спортната академия и Министерството на младежта и спорта.
Специална награда в спорта
Денислав Стефанов Коджабашев е студент във II-ри курс в Национална спортна академия „Васил Левски“ специалност „Треньор по тенис на маса“. Печели два златни медала на отборна и индивидуална игра на Открит турнир в Румъния през 2017 година. Участва в Открит турнир на Германия и печели 3 –то място индивидуално, 1-во място – отборно. В Лашко, Словения взима участие в Европейско първенство за хора с увреждания и се класира на 2-ро място – индивидуално. Освен успешното си представяне в спорта, Денислав Коджабашев активно се занимава и с обществена дейност. Взема участие в спортни демонстрации за деца и възрастни с увреждания, лектор е в домове за хора с увреждания и по покана е мотивационен лектор във Френския лицей. В професионалната спортна сфера, към момента е 3-ти в Световната ранглиста за хора с увреждания в клас 10; Спортист на годината на гр.Варна за 2016 г. и за трета година е Спортен талант с увреждания на Еврофутбол за 2016 година. Носител на призовете Спортист на годината и Спортен Икар.

• Категория "Изкуства"
Радостина Николаева Павлова е студент в магистърска програма „Вокална педагогика“ в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Бакалавърската си степен в специалност „Класическо пеене“ завършва тази година с успех 6.00, заради което получава наградата „Отличник на випуск 2016-2017г.“ в направление Музикално и танцово изкуство към НМА. Радостина Павлова е участвала в различни проекти, оперни и оперетни спектакли, камерни концерти, концерти с оркестър, майсторски класове, участия в и извън рамките на академичното си обучение. Участвала е в абсолвентски концерт с Академичен симфоничен оркестър Била, била е част от Концерт по повод 260 години от рождението на Моцарт, състоял се през октомври 2016 година в Българска Академия на науките. От началото на 2016 година до момента е част от квартет „Le contesse quattro” – дамски ансамбъл, в който се изпълняват известни арии, дуети и ансамбли от опери, оперети, италиански канцонети, руски романси, популярна музика на английски, испански, гръцки и български език. Групата е основана и спонсорирана от Христо Димитров, Изпълнителен директор на ансамбъл „Българе”. Радостина Павлова взима участие в благотворителен концерт в подкрепа на български фолклорен ансамбъл. През изминалата учебна 2016 година е участвала и в хор „Одигитрия” към храм „Рождество Богородично”, където и до момента е солистка и се занимава с изучаване на източноправославното пеене. Носител е на първа награда на музикален конкурс „Морско конче“ и специална награда за най-добро пеене на българска песен , награда за най-добър женски глас - „Откритие“, отличия на „Първи академичен конкурс за оперета и мюзикъл“ академичен конкурс „Илия Йосифов” и др.

• Кагегория "Сигурност и отбрана"
Петър Стефков Генов е курсант-главен старшина в IV-ти курс във Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ със специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“, със специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и втора специалност „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“. Изпълнява длъжността заместник-командир на взвод на първокурсници Випуск 2022 за нуждите на ВМС. Завършил е образователно квалификационна степен „Бакалавър“ със специалност „Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи” в НВУ „Васил Левски“. Взел е участие в множество международни и национални научни конференции на НВУ „Васил Левски“ - Велико Търново, НВУ „Васил Левски“ Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ - Шумен, Технически университет – Варна, със седем доклада от които пет са рецензирани от хабилитирани преподаватели. Участва в създаването и реализирането на курсантско-студентските научни конференции във ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“. Петър Генов има редица отличия и награди, част от които:
- Сертификат на Международна научна конференция „Киберсигурността в информационното общество“;
- Сертификат на Студентска научна сесия на тема „Подводните стражи на България”;
- Сертификат за 2-ро място на „12-а Университетска регата“ по гребане на 10 местно кану в гр. Констанца, Румъния;
- Грамота за награждаване на I-во място в „Комплексно класиране“ на „XV-та Регата- Предизвикателство млади моряци“;
- Грамота за награждаване на I-во място в дисциплина „Ветроходство“ на „XV-та Регата- Предизвикателство млади моряци“;
- Грамота за награждаване на I-во място в дисциплина „Гребане“ на „XV-та Регата- Предизвикателство млади моряци“;
- Грамота за награждаване на I-во място в дисциплина „Теглене на въже“ на „XV-та Регата- Предизвикателство млади моряци“;
- Грамота за награждаване на II-во място в дисциплина „Хвърляне на хвъргало“ на „XV-та Регата- Предизвикателство млади моряци“;
- Грамота за награждаване на II-во място в „Комплексно класиране“ на „Регатата по морски многобой за купата на Началника на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ и Кмета на град Варна“;
- Грамота за награждаване на I-во място в „Морски възли“ на „Регатата по морски многобой за купата на Началника на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ и Кмета на град Варна“

В тържествената церемония участваха изпълнители от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - гр. Пловдив, Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - гр. София, Национална академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”, Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част.

Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на Националното представителство на студентските съвети в Република България.
Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование - наука, спорт, изкуство.

Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованиетоопределиха призьорите в 14-те категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Партньори на събитието бяха: Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на отбраната, Министерство на културата, Народен театър "Иван Вазов", Българска национална телевизия, Национален студентски дом, Университет по хранителни технологии, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Стопанска академия "Димитър Ценов", Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Аграрен университет - Пловдив, Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", Шуменски университет "Епископ Константин Преславски", НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Дентална клиника "Д-р Чаушев", Университетска болница "Александровска", MusalaSoft, Адвокатско дружество "Хорозов и партньори", Rabota.bg, Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria - част от Investor Media Group, БенчМарк Финанс, SportRespect.com, Сенсата Технолоджис България, Webit България, Фондация "Заедно в час".

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…