Студентите обсъдиха проблеми с Кмета на Столична община

На 30 юни 2017 година Председателят на НПСС - Яна Вангелова, заедно с част от ръководството на НПСС и представители на Студентските съвети от София бяха на среща при кмета на град София - г-жа Йорданка Фандъкова.

 Срещата бе по повод номинацията и наградата на г-жа Фандъкова в националния конкурс "Носители на просвета" 2017 година, чийто финал се проведе на 26 юни 2017 година в зала 42 на НДК. Г-жа Фандъкова бе отличена в категория "Те - носителите на просвета" като амбицирана жена, чуваща зова на младите, грижеща се за благото на живущите в града, както и за редицата културни мероприятия, инициирани от Общината под нейно ръководство през изминалата година.

Очарована от наградата, кметът на София благодари както на студентите на срещата, така и на всички други членове на НПСС, с които е работила през последната година. Сподели още, че се радва на участието на НПСС в разработването на Стратегията за развитие на София като град на младите и активни хора и, както и на студентите, заявили желание за Консултативния съвет по политиките на младежта, който съвсем скоро ще направи първата си среща и ще разчита на нас за активност.

На срещата НПСС и Столична община взеха решение да продължат добрата си работа, както до сега, и #Заедно да продължават да градят младежка политика в града и да си партнират в реализирането на инициативи от двете страни.

Още през есента се очаква да бъде проведено първото съвместно събитие, в рамките на което да бъдат проведени културни, образователни и спорни събития, а защо не и НПСС да бъде сред партньорите на София - Европейска столица на спорта 2018.

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…