Представители на ръководството на Национално представителство на студентските съвети взеха участие в най-големият международен младежки форум в Сочи, Русия.

Световният фестивал на младежите и студентите е проведен за първи път през 1947 година в Прага. Изначално целите на това мероприятие са демонстрация на международна солидарност сред младежите, борба за мир и справедливост. През 1957 г. Москва приема за първи път да бъде домакин на фестивала. На международното консултативно съвещание по въпросите за провеждане на XIX Световен фестивал на федерациите на демократическата младеж и Международните студентски организации през 2016 година,е взето решение Сочи, Русия да бъде следващият домакин на фестивала през 2017.

Следвайте ни във Facebook

Международният фестивал за младежи и студенти, събрал в олимпийското градче представители от над 150 държави по света - Франция, Китай, Танзания, Русия, Зимбабве, Куба, Мексико, Бразилия, Сърбия, Македония и обединил над 25 000 участника от различни нации и религии. Форумът се проведе в рамките на 9 дни от 14 до 22 октомври 2017 година.

Представителите на Национално представителство на студентските съвети заедно с други младежки организации, част от българската делегация, са имали възможност да се включат в различни културни, спортни, образователни - обучения, семинари, повишаващи професионалния капацитет за развитие на уменията им в организационната област, развлекателни и други дейности, организирани по време на фестивала.

На тържествената церемония по закриване на фестивала присъства Президента на Федерална Република Русия – Владимир Путин. Той приветства младежите, част от мащабното събитие с думите „Сигурен съм, че напускайки Руската федерация, ще оставите частица от сърцето си тук. Русия винаги ще остане в сърцата ви. Вярваме във вас.“

Снимки от събитието

Оценете
(1 глас)
Прочетена 4282 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…