Студенти от всички университети във Варна могат да се включат в състезания по 9 вида спорт по време на XIX издание на Варненска универсиада. Организатори на събитието са Студентските съвети на висшите училища с подкрепата на Община Варна. Надпреварите по волейбол за мъже и жени, баскетбол и стрийтбол 3х3 за жени, мини футбол за мъже и жени, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг, ще се проведат в периода от 14 до 28 април.

Състезанията стартират на 14 април от 11.00 ч. в Морската градина с масов лекоатлетическия крос - 2000 м. за мъже и 1000 м. за жени. На следващия ден от 10.00 ч. са срещите по тенис на маса в спортната зала на Икономическия университет.

На 16 април универсиадата продължава с турнирите по волейбол за мъже и жени в залата на Икономическия университет от 19.00 ч. Двубоите по мини футбол ще се играят в Общинския спортно-развлекателен комплекс "Младост“ от 15.30 часа.

В МОЛ Варна на 18 април от 16.00 ч. ще се проведе състезанието по боулинг. На 20 и 21 април от 10.00 ч. програмата продължава два състезателни дни по тенис на кортовете в "Чайка“. Надпреварата по плуване ще се проведе в ПК "Приморски“ на 21 април, очаква се участие вземат около 100 студенти.

В спортната база на Медицинския университет от 23 до 27 април от 15.30 ч. са предвидени двубоите по баскетбол за мъже и 3х3 за жени. Състезанията по шахмат ще проведат на 23-ти април от 15.00 ч. в зала "Юнашки салон“.

Всички студенти, които иска да се включат в спортните събития, могат да се обърнат към звената по спорт в университетите или към студентските съвети. Подробна програма може да бъде намерена на www.sportvarna.com . Официалното награждаване и закриване на XIX Варненска Универсиада ще се състои на 28 април от 18.00 ч. в Юнашкия салон.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 4010 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…