С официална церемония, в която ще вземат участие над 300 студенти от цялата страна, ще бъде открито X-тото юбилейно издание на Националните зимни студентски игри „Зимен университет” на Националното представителство на студентските съвети и Университетски зимни игри на Асоциацията за университетски спорт „Академик”.

Грандиозното събитие, в което ще участват гости с висок политически ранг ще бъде открито на 11 Март 2018 година под звуците на гайдарите от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство.
Програмата, която подготвят организаторите ще включва основно фолклорни мотиви, което е в синхрон с тематиката на Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Спортният проект, в който ще се включат над 300 представители на студентските общности от различни висши училища залага изграждането на активен диалог между студентите от университетите, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Организаторите си поставят за цел да популяризират масовият непрофесионален студентски спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой младежи, активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Спортната програма на събитието залага три дни изпълнени със съревнования в спортовете: ски алпийски дисциплини, ски бягане, сноуборд, ски рали и бърза шейна, а в академичната част на програмата са заложени лекции в сферата на адаптиране на образователната система към дигиталното поколение, бъдещето на образователната система в България, кариерното развитие и обмен на знания и квалификации.

Организаторите още залагат и на обучение за присъстващите, относно безопасността в планината през зимата. Какво трябва да знаят, ако практикуват зимни спортове или са само туристи?.
В церемонията ще участва също и представителния фолклорен състав на Университета по хранителни технологии, както и студенти от Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

Церемонията ще започне с химна на Република България в 19:00 часа пред хотел „Рила” в к.к. Боровец.
Събитието се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Бороспрот АД.

Подробности може да видите на www.winter.npss.bg 

Оценете
(1 глас)
Прочетена 4043 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…