Роденият в Молдова първокурсник в специалност „Кинезитерапия” – Александър Танасов стана победител в десетото издание на състезанието по силов многобой Strong Man. Второ място в надпреварата спечели Тогай Тамеров, който учи „Земеделска техника и технологии”, а трети се класира Георги Христов от специалност в „Технология и управление на транспорта”.

Любопитна подробност е, че преди две седмици във Варна Георги завоюва първото място в идентичен турнир в Техническия университет, а Александър Танасов е студентски шампион по канадска борба.

Общо седем русенски студенти премериха сили в четирите кръга на състезанието. Те трябваше да обръщат гума с диаметър 170 см и тегло около 75 килограма, да изминат дистанция от 40 метра като пренасят две тежести от по 55 килограма и да хвърлят 16-килограмова пудовка.

Финалният и най-атрактивен кръг бе тегленето на автомобил, в който се качиха четири мажоретки. Надпреварата бе организирана от Студентския съвет на Русенския университет, с техническата помощ на Университетския спортен център, катедра „Физическо възпитание и спорт”, Университетският спортен клуб “Академик” и СТПД „Академик”.

По време на състезанието бяха наградени победителите в Пролетните спортни игри, в които се включиха близо 300 студенти в турнирите по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и бадминтон. Най-добрите отбори и индивидуални състезатели получиха медали и грамоти от председателя на Студентския съвет – Станимир Бояджиев.

Отбор „Спартанци” с капитан Кристиян Йорданов – пети курс в специалност „Право” – е най-добрият в турнира по футбол. В баскетболната надпревара първи е отборът с име „Фото смарт”, воден от Радостин Колев – трети курс в специалност „Интернет и мобилни комуникации”. Във волейбола най-добри са „Акулите” с капитан Георги Панайотов – второкурсник от специалност „Право”.

Бяха отличени и победителите в индивидуалните спортове – бадминтон и тенис на маса. Най-добрата състезателка по тенис на маса е Моника Цанева, а при мъжете Добромир Кръстев. В бадминтона на първо място се класира Мартина Маркова, а в мъжкото съревнование – Георги Панайотов.

За първа година се проведе състезанието Алма ринг, в което състезателите трябваше да преминат четири етапа с предизвикателствата – колоездене, дрибъл с футболна топка между конуси, преминаване през стрийт фитнес уреди (препятствия) на открито и спортно катерене в зала по „боулдър” маршрут. Победител при мъжете в Алма ринг е Петър Петров, а при жените – Красимира Севинова.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 4158 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…