Ръководството на Национално представителство на студентските съвети (НПСС) проведе среща с представители на Националната студентска конфедерация.
Срещата, инициирана от ръководството на НПСС, е във връзка с политиката на националната студентска организация, която залага в мандатната си програма за 2020-2022 година прозрачност при воденето на комуникация с отговорните институции и НПО сектора, както и по-активно сътрудничество с неправителствените организации.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество по конкретни инициативи с европейски измерения, както и възможностите за партньорство по програма Еразъм.
Националната студентска конфедерация развива своята дейност в сградата на Националния студентски дом, стопанисвайки Центъра за европейско сътрудничество и насърчаване на активното гражданство.
Национална студентска конфедерация (НСК) е неправителствена организация, учредена на 13.01.1991 г. от представители на студентски сдружения от 24 университета и колежи в България.
НСК е осъществила 13 международни проекта в областите гражданско образование и европейска интеграция по програмите „Младеж“, „Младежта в действие“ и „Еразъм+“ на ЕС, като проектът “Разширяване на европейското съзнание” получи специалната награда за подчертана европейска насоченост.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 2823 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…