Разговор за съвместно партньорство и развитие на съвременното изкуство беше темата на разговора между представители на ръководството на Национално представителство на студентските съвети (НПСС) и Петя Божинова от Регионалния център на Балканите за университетски театър – Театър-студия „Студентина”.

Разговорът между двете организации е по инициатива на Даниел Парушев – Председател на НПСС и във връзка с изпълнението на платформата за управление на НПСС в мандат 2020-2022 година.
Двете страни разговаряха по множество теми, които засягат общата дейност на организациите в сградата на Националния студентски дом, както и бъдещите общи допирни точки.
Студентският център за театър и сценични изкуства се ръководи от театър-студио „Студентина“, основан през 1958 г. в Националния студентския дом. Създал е няколко десетки представления. Участвал е в множество наши и международни театрални фестивали. От 1995 г. театър-студио „Студентина“ е част от Световната асоциация на университетските театри и представлява Регионалния център на Балканите на тази асоциация.
Организацията развива творчески център в сградата на Националния студентски дом под наименованието „Студентски център за театър и сценарични изкуства”.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 2556 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…