„МУ Пловдив не задължава студентите да се ваксинират“, това заяви Даниел Парушев, председател на Националното студентско представителство (НПСС), в ефира на Радио Пловдив.

„Трябва всички да бъдат спокойни! Никой студент, който не желае да бъде ваксиниран, няма да се ваксинира. Трябва да намерим мярка, при която студентите ще взимат участие в учебните занятия на база този антигенен тест или PCR”, каза председателя на студентите.

Той обясни, че това е пример от Западна Европа и САЩ, където всяко едно висше учебно заведение изисква PCR или ваксина. В САЩ, Германия и Франция обаче държавата подпомага този процес с финансиране, каза Парушев.

„Би трябвало и тук да бъда така. Тези тестове се правят, за да не застрашават живота и на преподаватели и на студенти, така че не е задължително студентът да плаща тези 120лв всеки път, за да посещава лекции“, заяви Парушев и допълни, че „това е направено с цел да се върнем към нормален режим на работа и да могат студентите да получават едно добро обучение“.

Той каза още, че от НПСС ще търсят подкрепа от държавата и очакват разбиране от служебното правителство, за да предоставят тестовете на ВУЗ-а.

Според него същите условия трябва да важат и за преподавателите.

„Преподавателите трябва задължително да са добрият пример в обществото. Ще настояваме и те да спазват тези изисквания“, категоричен бе председателят на НПСС.

Той каза още, че вече се водят разговори с МОН, ще установят контакт и със служебните министри на финансите Асен Василев и на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 2402 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…