Яна Вангелова бе преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети през уикенда под тепетата. На форума, чийто домакин бе Университетът по хранителни технологии, бе представен екшън-план за дигитализация на образованието.

Яна Вангелова бе преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ по време на отчетно-изборно събрание, провело се в Университета по хранителни технологии под тепетата. Висшето училище бе домакин на форума, събрал през уикенда студенти от цялата страна, а новият председател бе избрана с 30 гласа. На специална пресконференция днес бе предсатавен новият й екип.

Снимки от пресконференцията

Зам.-ректорът по проектната и информационна дейност проф. Николай Менков подчерта важната роля на студентските съвети в съвременното динамично време като партньор и важен фактор за обратната връзка – тази от студентите към преподавателския състав. Той определи партньорството между Студентския съвет и академичното ръководство на УХТ като отлично.

Екипът в Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети е обновен.

„Надявам се с него да надградим и доразвием свършеното дотук и постигнем нови успехи. Имаме много иновативни предложения за консервативната среда, в която работим“, посочи Яна Вангелова.

Като добра практика тя посочи постигнатото за първи път от 10 години насам увеличение на средствата за стипендии – нараснали са минималния и максималния праг, както и стипендиите за докторанти. „Съзнаваме, че това не е достатъчно, имаме още много работа в тази насока, но трябва да се предприемат и тези стъпки, и действия, за да успяваме да задържим младите хора у нас, както и занимаващите се с наука млади специалисти“.

По време на отчетно-изборното събрание е бил представен екшън-план за дигитализация на образованието, стана ясно от изявленията на младите хора. Те бяха категорични, че приветстват въвеждане на повече дигитализация в образованието по време на обучение и на администрирането във висшите учебни заведения като електронни студентски книжки, например.

Източник: MediaCafe.bg

Оценете
(2 гласа)
Прочетена 5592 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…