Очакваме Европейската комисия (ЕК) да одобри европейските студентски стипендии да бъдат продължени с още един семестър. Това каза в предаването „Всички в час“ на Радио „Фокус“ Пламен Славов, ръководител на проект „Студентски стипендии – фаза 1“.

„От три семестъра той ще стане на четири. Очакваме одобрението на Европейската комисия в началото на септември, но по предварителни разговори имаме уверението, че ще продължат проекта“, обясни той.
Пламен Славов коментира, че 18 331 студенти са получили европейски стипендии през летния семестър на академичната 2016/2017 година. По думите му преди дни е приключило и изплащането им.

„Това е най-големият брой получени стипендии за целия проект, кoето е много добро число на база на общо кандидатствалите малко над 26 000. За първия семестър на проекта около 13 000 са били студентите, получили стипендии, през зимния семестър на тази година – около 10 000. Традиционно през него е по-малък, защото студентите в първи курс нямат право да участват“, отбеляза той.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 2631 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…