Бяха отличени най-добрите студенти, които имат впечатляващи автобиографии и единодушно мнението на журито беше, че имаме изключително кадърни, можещи и знаещи кадри, с които трябва да се гордеем.Това заяви Лидия Даскалова, зам.-председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Лекарят Диян Ганев, който също бе гост в предаването, е отличен в конкурса.

„За мен е огромна чест да приема тази награда, защото 2020 г. много хора я приеха като опасна. Това, което аз видях е стълба в този хаос. Успях да реализирам много социални инициативи и съм възхитен от всички млади хора, които видях по време на церемонията. Надявам се те да останат в България“, коментира Ганев.

Той е доброволец в Covid отделение и е част от създаването на национална система за разпределение на студентите по медицина в България, които да бъдат доброволци по време на пандемията.

Даскалова сподели, че са отличени общо 14 студенти в различни области.

„Имахме отличени хора в категорията здравеопазване, в която освен всичко друго, студентите имаха и спортни постижения. Личи си, когато един човек си поставя ясни цели в живота и не си губи времето, а напротив – инвестира в себе си по най-добрия начин“, заяви тя.

„Масовото студентите владеят много езици. Почти нямаше човек, който да владее само английски език.“

По думите й държавната политика трябва да е насочена към това младите хора да останат в страната.

„Вероятно това може да се случи чрез стипендии, чрез осигуряване на работни места, чрез допълнителни поощрения и платени от държавата стажове“.

 

Оценете
(1 глас)
Прочетена 175 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…