Забавя се дипломирането на студентите по право, защото техните държавни изпити по регламент могат да се провеждат само присъствено. Това каза пред БНР Станимир Бояджиев, заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети.

Това може да се уреди като изключение в ограничителната заповед на здравния министър, подобно на изключението за медицинските специалности, посочи той.

„При спазване на дистанция и разреждане на потоците няма да има никакви проблеми за реализирането и провеждането на тези изпити“, коментира Бояджиев в предаването „Хоризонт до обед“.

Младите юристи е трябвало да завършат преди седмица-две. В настоящата обстановка това ще се забави с месец или два, смята Станимир Бояджиев. Той уточни, че в повечето юридически факултети няма и насрочени дати. Това засяга около 1500 дипломанти.

Семестриалните и държавните изпити да се провеждат присъствено, вторият семестър да започне стандартно – за това настояват от Националното представителство на студентските съвети.
Следим ситуацията от март насам, увери Станимир Бояджиев.

„Излязохме с тази позиция, след като за пореден път анализирахме ситуацията през изминалите седмици с колегите от висшите училища, проведохме общи събрания в електронна среда, дискутирахме, изложихме всички мотиви. Дойде моментът да представим тези наши предложения“, обясни той в предаването „Хоризонт до обед“.

Защо се предлага присъствено или хибридно начало на втория семестър при спазване на противоепидемичните мерки?

Висшите училища по изкуства и техническите университети, където обучението е почти изцяло практическо, изпитват трудности вече почти година, изтъкна Станимир Бояджиев. Той определи хибридния модел, с който започна настоящата учебна година, като адекватен, заради живия елемент в упражненията. Така по думите му не се ощетява обучението на студентите.

Оценете
(2 гласа)
Прочетена 677 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…