Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” беше домакин на работна среща, в която участваха началникът на висшето училище – флотилен адмирал проф. Боян Медникаров и представители от ръководството на Национално представителство на студентските съвети.

Делегацията на НПСС беше в състав Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Божидар Касабов – зам.-председател на НПСС и представител на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.
На срещата, инициирана от НПСС, двете страни коментираха обучението на студентите и курсантите в условия на епидемична обстановка, както и предстоящото откриване на учебната година, което в създалата си ситуация не е с ясен хоризонт дали обучението ще е в присъствена форма или с отдалечен достъп. Сред коментираните теми бяха още участието на обучаващите се във ВВМУ в обменни програми, както и други важни за студентите и курсантите въпроси.
Проф. Медникаров запозна представителите на НПСС с обучението на студентите и курсантите в условия на епидемична обстановка, както и за новите хоризонтите, които очакват ВВМУ.
Началникът се похвали с нововъведените възможности за обучение във военна медицина, както и сподели пред студентите от НПСС за необходимостта от увеличение на субсидията за социални нужди на курсантите.
Адмиралът представи на студентските представители участието на ВВМУ в Международната организация на морските университети и др.
Домакините показаха на студентите от НПСС симулационните кабинети, където обучаващите се от Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” провеждат практическото си обучение.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 442 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…