Ректорът на Медицински университет „Проф. д-р „Параскев Стоянов” – проф. д-р Валентин Игнатов беше домакин на работна среща с ръководството на Национално представителство на студентските съвети в Република България (НПСС).

Снимки от срещата
Срещата, проведена в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, се проведе по инициатива на НПСС и е част от водената политика на организацията за прозрачност в диалога с висшите училища и институциите в страната в мандат 2020-2022 година.

От страна на НПСС в срещата участваха Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна. На срещата присъстваха и председателят на Студентски съвет на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Божидар Касабов, който е и зам.-председател на НПСС и представители на студентското представителство.

Ръководството на висшето училище беше представлявано от ректорът Проф. д-р Валентин Игнатов и проф. д-р Албена Георгиева Керековска – директор на дирекция „Учебна дейност”.
Двете страни обсъдиха обучението в МУ-Варна в условията на епидемична обстановка, както и актуални важни теми, които касаят обучаващите се в сферата на здравеопазването. Ректорът увери представителите на НПСС, че обучението на студентите в условията на извънредно положение е преминало при добра организация от страна на висшето училище, а студентите са изразили задоволството си от своевременната бърза реакция за въвеждане на обучителен процес с отдалечен достъп.

Проф. Игнатов заяви пред студентите, че Медицински университет във Варна има готовност да започне учебната година както в редовна, така и в дистационнна форма. Той подчерта, че предпочитаната форма е присъствената, но при необходимост от висшето училище могат да реагират и в електронна среда.

Ректорът представи пред студентската младеж вижданията си за бъдещото развитие на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” и подчерта, че ангажиментите към чуждестранните студенти и студентите, които са по програми за обмен са били с изключителен приоритет в условията на обявеното извънредно положение. От университета се похвалиха с висок интерес към обявените възможности за мобилност както от чужди студенти, така и на българските към участие в програма Еразъм+, а сключените множество споразумения давали много възможности и хоризонти за студентите на МУ-Варна.
По време на разговора от Студентския съвет повдигнаха темата за специализациите на младите медици в страната, както и необходимостта от съсредоточаване на усилия от страна на НПСС и висшите училища в тази посока.

В края на своята среща двете страни се разбраха, че ще поддържат активен диалог и ще продължат консултации по общи инициативи, които да подобрят образователната среда за студентите.
По време на посещението от Студентския съвет на висшето училище се похвалиха с модерната медийна база, която развива собствена тв-медия, в която се включват множество образователни предавания и показаха студиото на колегите си от НПСС.

Медията на висшето училище е единствената специализирана университетска телевизия.

Оценете
(2 гласа)
Прочетена 662 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…