Ръководството на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) се срещна с ректорското ръководство на Русенския университет. Гостите бяха посрещнати от ректора чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев., заместник-ректора по учебната работа проф. д-р Пламен Кангалов, заместник-ректора по научноизследователската дейност проф. д-р Диана Антонова, заместник-ректора по интернационализация и комуникационна политика доц. д-р Десислава Атанасова и главния секретар доц. д-р Таня Грозева. В качеството си на домакин беше и Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и председател на Студентския съвет при Русенски университет „Ангел Кънчев".

Снимки от срещата

От страна на НПСС във срещата участваха Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.

В началото на срещата ректорът чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев запозна новото ръководство на НПСС с Русенския университет и постиженията му в областта на обучението, науката, международното сътрудничество и иновациите. Заместник-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Диана Антонова представи част от многото успешни инициативи, реализирани от Студентския съвет – „Иновативно младежко експо" (провеждано с подкрепата на Министерството на образованието и науката и НПСС), организираната „Студентска научна сесия", със специална секция „Студентски разработки". Доц. Грозева отбеляза, че в Русенския университет, от Студентски съвет е въведено финансирането на иновативни проекти, основано на конкурсен принцип и поздрави председателя на Студентския съвет Станимир Бояджиев за неговите отлични лидерски и новаторски качества.

Г-н Парушев отбеляза, че в НПСС познават Русенския университет и следят дейностите и развитието му. Мястото на Русенския университет в ръководството на Съвета на ректорите на висшите училища на Р България, в лицето на чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, е показателно за заеманата от образователната институция позиция.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси относно кандидатстудентската кампания, организирана в условията на COVID-19, принципите за формиране на новите, по-високи семестриални такси за платено обучение в ОКС "бакалавър" и "магистър", както и Стратегията за развитие на висшето образование в България 2020-2030 г. Засегната беше и темата за собствеността на общежитията, разположени на територията на Русенския университет.

Срещата завърши с презентацията на проф. Ангел Смрикаров (ръководител на центъра за Иновационни образователни технологии) на тема „Смесеното обучение – основен образователен модел след пандемията".

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 614 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…