Висшето училище по телекомуникации и пощи – София, Икономически университет – Варна и Технически университет – Варна в партньорство с Националното представителство на студентските съвети в България, организират лятна международна академия по лидерство, която ще се проведе в периода 2-5 септември 2019 г. на турския остров Бозджаада.

В нея ще вземат участие 40 студенти и докторанти от осем български висши училища. Това е първата съвместна инициатива на трите висши училища, които по-рано този месец обединиха своя научен и преподавателски потенциал и създадоха партньорска мрежа за подготовка и участие в научни и образователни проекти.

Лятната международна академия по лидерство се провежда за втора година и се реализира чрез партньорството на кметството и каймакамството на турския остров Бозджаада. Темата на академията тази година е посветена на креативността на екипа като основно предизвикателство пред лидера в условията на Четвърта индустриална революция, а сертификатите на участниците ще връчат проф. д-р Миглена Темелкова – Ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи – София, проф. д-р Евгени Станимиров – Ректор на Икономически университет – Варна и проф. д-р Венцислав Вълчев – Ректор на Технически университет – Варна.

Проф. д-р Миглена Темелкова и доц. д-р Вилдан Онур от Тракийски университет – Одрин ще провокират участниците в лятната академия да разсъждават върху ролята на лидера за постигането на екипна креативност и синергични резултати в дигитална среда. Проф. д-р Евгени Станимиров ще представи темата „Успех ли е да си успял (да откриеш лидера в теб)”, а доц. д-р Светлана Лесидренска от Технически университет – Варна ще акцентира върху емоционалната интелигентност като ключ към успеха на лидера.

В рамките на Лятната международна академия по лидерство, екип от научни работници и студенти на трите български висши училища ще участват в международен научно-изследователски проект, посветен на релацията „креативност – лидерство – екипен резултат”.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 1579 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…