Тодор Йосифов е познат в публичното пространство и сред обществеността най-вече като Лидер на Национално Сдружение “Младежки Глас”.

Създателят на Организацията е поставил нейните основи заедно с част от неговия екип още през далечната 2007 г. В днешно време “Младежки Глас” е най-голямата организация, обединяваща младите хора в страната и е единствената българска неправителствена структура с национално-представителен статут за територията на държавата ни. Тодор Йосифов обединява сериозно струтуриран лидерски екип в цяла България, йерархията на който обхваща над десет хиляди членове и стотици Председатели на Областни, Общински и Клубни структури на неговата организация, към която ежедневно се присъединяват нови младежи, желаещи да се развиват. Организацията “Младежки Глас” е обхванала цялата страна и с мащабността си и подкрепата към потенциала на младите е заслужила и международно признание, продължавайки със слоугъна “Силата е в младите”. Тодор Йосифов е автор на редица цитати, влезли в сленга на младите хора у нас, единият от който гласи “Не само бъдещето, но и настоящето трябва да е в ръцете на младите”.

Борбената натура и непреклонният му характер докарват редица успехи на него и екипа му, изпълнени с много трудности и преодоляване на множество бариери, с които те са пионери в България относно тяхната борба. Той обича често да цитира слоугъна “Само небето ни е граница” с което практически може да се опише и неговият път в общественото му кариерно развитие. През 2007-ма година завършва Магистратура в Стопанска Академия “Д. А Ценов” в гр. Свищов. В меката на кадрите за икономическото развитие сред учебните заведения в страната той се завръща десет години по късно по покана на Ректора на Академията за да изнесе лекция пред студентите “Лидерството и пътят на младите към успеха”, която вдъхновява аудиторията и седмици по късно поканата е отправена към него от редица Университети, Организации и Училища в страната. Ораторските умения и мотивационната риторика са част от качествата на Йосифов, които той използва в работата си, която в началото на кариерата му е тръгнала по партизанския път на организационния живот. Винаги заобиколен от хора, антураж от опитни млади специалисти, Тодор Йосифов винаги е създавал екип около себе си.

През 2004-та завършва своето Висше образование по Стопанско Управление в Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”. Средното си образование завършва в “Икономически Техникум” в родния му град Бургас, а в днешни дни по покана на Ръководството е и член на Училищното настоятелство към учебното заведение. Роденият през 1982 г. млад лидер присъства в организационния живот още от тийнейджърските си години. Кариерата му започва от квартала със създаването на ъндърграунд движението “G.G.P.”, което е обединявало над 200 артиста и момчета и момичета от улицата през периода 2001-2011 г. и ги е държало надалеч от наркотици и близко до музикалния бизнес, като част от продуцираните от него артисти днес са звезди на телевизионния екран. Както казва г-н Йосифов – “Никога не забравяй откъде си тръгнал” и винаги е отбелязвал този период от живота си с гордост, заради успехите, които постигат още в тийнеджърските години.

Неговият любим спорт е футбол и през този период той усилено тренира и дори достига до професионалната лига, но поради различна визия за собственото си развитие той се насочва към обществените дейности. Влизайки в студентските си години в политиката той е един от учредителите на управляващата Партия “ГЕРБ” през 2006-та година и натрупва сериозен политически опит, избиран десет години подред за Председател на младежката им структура той през годините се нарежда сред легендарните за тази организация младежки политически лидери за тях, създавайки и развивайки техните струтури и участвайки във всички политически и Областни Ръководства на Партията. Единственият младежки политически лидер в този период на организацията, който е избиран три пъти подред за десет години за цялата страна. На 26 годишна възраст Тодор Йосифов е избран за Народен Представител, но седмица по-късно напуска Парламента и преотстъпва депутатското си място на следващия го в листата. През годините Тодор Йосифов е един от създателите на бургаската структура на неправителствената организация “Съюз на Българските Командоси” и днес е един от основните фактори, развиващи организацията и хуманната и кауза за обществото.

Тодор Йосифов помага на редица каузи и личната му позиция винаги е подкрепяна от голяма група хора около него. През 2011 г. той заедно със своя партньор в обществените дела Антон Берданков и техни приятели от обкръжението им създават Лайънс Клуб “Виа Понтика”, част от световната организация “Lions Intenrational” към Дистрикт 2482 България. За броени години благодарение на него и екипа на клуба той се издига до едно от лидерските места в страната. Успоредно през 2012/2013 година Тодор Йосифов е избран за Президент на Борда на младежкото Ротари – Клуб “Ротаракт” Бургас. Осъществяват редица добри каузи за младите и обществото, привличайки много младежи към добрите цели и мисия на Rotary Intenrational.

Тодор Йосифов развива дейност и в няколко други мащабни международни обществени организации на местно и национално ниво. Над десет години Тодор Йосифов е и сред активистите на НСБО /Национален Съюз Безопасност и Охрана/. Сред активните членове на “Съюз на Икономистите в България” и още редица организации, подпомагащи обществото. Тодор Йосифов е подал ръка за прякото развитие на стотици хора, известни днес в обществото, помагайки винаги на младите и мислейки първо за обществото и хората, а не за себе си. Както казва той: “Добротата, която е залегнала в сърцата на всеки един от нас ни прави истински хора. Обединявайки се за една обща кауза, свързана с помощ за новото поколение на България е истинският знак в обществото, че трябва да се грижим за бъдещето на страната ни – младите хора! Една личност е личност, когато помага и дава пример, подавайки ръка и мислейки за следващите поколения в страната си – виждаме, че има много хора с добри сърца, разсъждавайки по този начин”

Винаги в добър тон с партньори и дипломатичност, ярък лидерски подход и силна мотивационна структура на поведение Тодор Йосифов продължава да развива дейностите за обществото и младежите в страната, заобиколен от своя екип и продължавайки с уверени стъпки напред, спазвайки своето верую “Само небето ни е граница”.

Оценете
(2 гласа)
Прочетена 2081 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…