Национално представителство на студентските съвети подкрепи екоинициативата на Студентски съвет на УНСС под мотото “Да изчистим студентски град заедно“.

Организаторите на събитието имат амбицията да насърчат студентите към по-отговорно отношение към природата и опазването на околната среда. В инициативата се включиха представители на НПСС и Студентски съвет на УНСС, както и студенти, които с общи усилия събраха отпадъците от зелените площи, площадките и алеите около дванадесетте блока в Студентски град.

Студентите потвърдиха на практика, че опазването на околната среда е неизменна част от културата на един човек.

Екоинициативата завърши с поставянето на още един специално изработен метален кръг във фоайето на УНСС, където студентите ще могат да събират пластмасови бутилки.
Събитието е част от кампанията „Дари капачка – спаси дете“, която цели закупуване на кувьози за недоносени бебета чрез събиране и рециклиране на пластмасови капачки и бутилки.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 1242 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…