Среща между ръководството на Национално представителство на студентските съвети и представители на ръководството на Българския студентски съюз се проведе в офиса на НПСС. Срещата беше проведена по покана на председателя на НПСС – Даниел Парушев, изпълнявайки ангажиментите си, разписани в изборната платформа на мандата за прозрачност в работата на организацията и засилване на връзките с НПО сектора в страната, както и на международно ниво.

Обект на срещата между представителите на студентските организации беше работата на международно ниво и конкретно участието в Европейския студентски съюз, както и обсъждане на общи инициативи за национални политики и проекти. Председателят на Българския студентски съюз Станислав Фердов отбеляза готовността на представляваната от него организация да меморандум за дълготрайно партньорство между двете организации, както и сътрудничество по общи проекти. Студентските лидери обмениха и идеи по развитието на Студентски град в София, както и общата им визия за продължаване активната работа за възстановяване на залите в Националния студентски дом. Българският студентски съюз (БСС) е национална студентска организация, учредена на 1 декември 1990 г. и обединяваща студенти от всички български университети и колежи за отстояване на академичните и социални права на студентите. Организацията развива национален център за академично и научно развитие на студентите в сградата на Националния студентски дом. Центърът реализира дейности, насочени към решаването на академични и социални проблеми, осмислянето на свободното време и научната и професионална реализация на студентите.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 803 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…