Ръководството на Национално представителство на студентските съвети се срещна с ESN България. Срещата, проведена по инициатива на председателя на НПСС – Даниел Парушев се състоя в офиса на националната студентска организация, помещаваща се в Националния студентски дом.

Поканата е във връзка с водената от ръководството политика на прозрачна работа и отношение с НПО сектора и организациите.
По време на срещата двете организации опознаха своята проектна дейност и обсъдиха възможностите за съвместна работа. Страните обсъдиха и възможностите за дълготрайно партньорство между двете организации, както и подписването на меморандум за сътрудничество и партньорство.

В рамките на срещата бяха обсъдени също ключови моменти от нормативната рамка при провеждането на Еразъм и признаването на изпитите на участващите в програмата.

Ерасмус Стюдънт Нетуърк – България (ESN България) е част от най-голямата студентска доброволческа организация в Европа, призната от Европейската комисия като партньор по програмата „Еразъм+“. Обединени от мисията „Студенти помагат на студенти“ ЕСН мрежата включва общо 41 държави-членки и над 50 000 доброволци. В България ЕСН присъства от 11 години и включва над 100 доброволци в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград и Свищов, сътрудничейки си с 16 висши учебни заведения.

Организацията е с офис в сградата на Националния студентски дом от края на м. Декември 2019 година и развива международен център за студентско развитие.
Следвайки мисията „Студенти помагат на студенти“, те развиват една широкообхватна дейност, която се базира на шест каузи – образование и младеж, култура, устойчивост на околната среда, здраве и благосъстояние, социално приобщаване, развиване на професионалните компетенции на младите хора.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 1111 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…