От 20 октомври 2019 г. ученици, студенти, пенсионери и инвалиди ще пътуват по-евтино в градския транспорт във Варна.

Това решиха членовете на Общинския съвет по време на 44-то, последно за мандат 2015-2019 г. заседание. Те гласуваха за промяна на Наредбата за реда и условията за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт на територията на община Варна. Новата Наредба влиза в сила от 20 октомври 2019 г., като до тогава новите карти, осигуряващи преференциални цени на пътуващите трябва да бъдат отпечатани.

Според промените в Наредбата право на ползване на градския транспорт на преференциални цени ще имат ученици, студенти, пенсионери, лица с трайни увреждания и техните придружители.

Съветниците одобриха и увеличаване с 10 % на заплатите на служителите в транспортното дружество от 2020 до 2022 г. включително, като средствата ще бъдат осигурени от бюджета на общината.

Зелена светлина получи и проектът за изграждане на четири нови паркинга в града. Терените за изграждането им се намират на ул. „Момина сълза“ и ул. „Люляк“ в район Приморски, ул. „Струга“ зад бл. 39-49 и ул. „Балкапан“ в квартал Аспарухово.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 1066 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…