От 20 октомври 2019 г. ученици, студенти, пенсионери и инвалиди ще пътуват по-евтино в градския транспорт във Варна.

Това решиха членовете на Общинския съвет по време на 44-то, последно за мандат 2015-2019 г. заседание. Те гласуваха за промяна на Наредбата за реда и условията за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт на територията на община Варна. Новата Наредба влиза в сила от 20 октомври 2019 г., като до тогава новите карти, осигуряващи преференциални цени на пътуващите трябва да бъдат отпечатани.

Според промените в Наредбата право на ползване на градския транспорт на преференциални цени ще имат ученици, студенти, пенсионери, лица с трайни увреждания и техните придружители.

Съветниците одобриха и увеличаване с 10 % на заплатите на служителите в транспортното дружество от 2020 до 2022 г. включително, като средствата ще бъдат осигурени от бюджета на общината.

Зелена светлина получи и проектът за изграждане на четири нови паркинга в града. Терените за изграждането им се намират на ул. „Момина сълза“ и ул. „Люляк“ в район Приморски, ул. „Струга“ зад бл. 39-49 и ул. „Балкапан“ в квартал Аспарухово.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 848 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…