Многохилядният отбор на студентите се включва в кампанията на bTV “Да изчистим България заедно". Талисманът на инициативата Зеленко се срещна с тях по време на Летните университетски спортни игри, които се проведоха в Кранево.

Зеленко се включи в игрите редом до студентите, а те от своя страна му обещаха активна подкрепа и масово участие в кампанията.  Студентите споделиха, че е по-добре да живеем на чисто място и е важно да се даде пример на младите хора да не замърсяват. 

Председателят на Асоциация за университетски спорт доц. Златко Джуров заяви, че „във всеки спортист е заложено чистотата като основен мотив, защото подреждайки спортния си живот, подреждайки всичко онова, което съпътства ежедневието му, това е свързано с ред. А ред е чистота".

Иванка Димитрова - Председател на Студентски съвет на Висше училище по телекомуникации и пощи и член на Националното представителство на студентските съвети в България обясни, че броят на студентите, които искат да се погрижат за средата, в която живеят и учат, расте непрекъснато.

Тазгодишното издание на кампанията „Да изчистим България заедно” ще се проведе на 14 септември.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 620 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…