Европейската законодателна симулация Model European Union – Sofia предстои да се състои в София. Събитието ще се проведе между 18 и 22 Април в Европейската комисия в България и Националната художествена академия с участието на повече от 100 делегати и представители на страни членки на Европейския съюз.

Събития от този ранг се организират в редица европейски градове като Варшава, Загреб, Майнц, Киев, Талин, Виена и други, а главната подобна симулация се провежда всяка пролет от 2007-ма година насам в сградата на Европейския парламент в гр. Страсбург, Франция. Екипът на Model European Union Sofia 2018 е част от Bringing Europeans Together Association - една от най-големите паневропейски неправителствени организации, която организира горепосочените събития из цяла Европа.

Model European Union представлява законодателна симулация, стремяща се да запознае младите хора в България и Европа със законодателните процедури и процеса на взимане на решения в Европейския Съюз като им даде възможността да влязат в ролята на членове на Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и Европейския съвет. Първото подобно издание беше проведено успешно през септември 2017-та година във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София с участието на близо 100 представители на страни членки на Европейския съюз.

Със своето провеждане Model European Union Sofia 2018 има за цел да повиши информираността на младите хора относно две важни събития за България и Европа – десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и текущото председателство на Република България на Съвета на Европейския съюз. Партньори на събитието са Представителството на Европейската комисия в Република България към Българското председателство на Съвета на европейския съюз – 2018 и Национално представителство на студентските съвети.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 210 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…