Студенти от университета по архитектура, строителство и геодезия са направили идеен проект за реставрация на Националния студентски дом по поръчка на Националното представителство на студентските съвети. Сградата е собственост на МОН и се намира на пл. „Народно събрание”.

Идеята е, след като се възстановят изгорелите преди доста години зали, те да се използват като отворено пространство за реализация на студентски проекти. Идейният проект ще бъде предоставен на министерството. Това е различен подход, на който държим - студентите да бъдат част от решаването на проблемите, обясни председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова.

Ще продължи традицията да се връчват наградите „Студент на годината”. Екипът на НПСС ще работи за осъществяване на пътуващ фестивал на висшите училища по изкуства - „Сцената”, в който да се даде възможност на студентите да се изявят.

Друга амбициозна идея е да се постави началото на инициатива „Панаир на знанието и опита”, на който студенти да демонстрират уменията си, за да могат да бъдат забелязани от бизнеса. Проектът „Истории на успеха” пък е замислен като заснемане и представяне на кратки видеа за най-добрите студенти в България.

Източник: в. Марица

Оценете
(3 гласа)
Прочетена 1684 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…