С благотворителен концерт в Студентски град ще започне кампанията за изграждане на културен център. Грандиозният концерт пред зала „Христо Ботев “ район Студентски, ще даде начало на инициативата за изграждане на културен център в студентското градче , в който живеят над 20 000 студенти от цялата страна, обучаващи се в 7 висши училища.

Събитието е подкрепено лично от министъра на образованието и науката д-р Красимир Вълчев.

Идейната концепция за осъществяване на концерта, стартира от предаването „Ние“ по Българска национална телевизия и университетска телевизия„ Алма матер“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Проектът е подкрепен от кмета на район Студентски, Националното представителство на студентските съвети в Република България и Съвета на ректорите. Младите, талантливи участници и студенти по поп и джаз пеене от Национална музикална академия ще бъдат част от развлекателната програма.

Ще участват още Кристиян Грънчаров от „Гласът на България“, Дари Бракалова, Сергей Вардеварян, Анна- Мария Въртовска, Мина Сучева, Георги Чапанов, Ванеса Блажева, Христиана Сарафова, Витали Езекиев и специалното участие на Теди Кацарова и Уош МС.

Каним всички студенти и младежи да подкрепят инициативата и да бъдат част от концерта, който ще бъде в петък, 13 октомври 2017 година, пред зала „Христо Ботев“ от 19ч.

Нека тук и сега #ЗaЕдно обединим усилията си в общата кауза!

Националното представителство на студентските съвети подкрепя инициативата за културен център в Студентски град, като изключително необходима, с оглед на това, че на територията, на която е съсредоточена изключително голяма част от студентската младеж, липсва пространство за осъществяване на културни и творчески дейности. Този факт създава предпоставка, студентите да търсят места за подобен тип дейности в други райони на София.

От организацията смятат, че студентите следва да имат избор и отговорните институции да толерират и насърчават изграждането на културни и общочовешки ценности сред студентската младеж, както и това да бъде прието за национална политика.

Студент на годината

Оценете
(1 глас)
Прочетена 4118 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…