Сътрудничеството между бизнеса в Разград и Русенския университет беше тема на работна среща между председателя на Индустриален клъстер Лудогорие – д-р Румен Костов и декана на Машинно-технологичния факултет – проф. Бранко Сотиров.

Тя е продължение на разговор, иницииран от областния управител на Област Разград Гюнай Хюсмен, в който преди месец участваха ректорът и членовете на академичното ръководство. Тогава ръководители на структуроопределящи предприятия от Разградско поставиха проблема с осигуряването на подготвен персонал и предложиха варианти за стимулиране на обучаемите – практики и стажове в производството, осигуряване на стипендии за студенти, които след завършването на образованието си да продължат работа във фирмите.

Ръководството на Русенския университет смята, че кадровата обезпеченост на регионалната индустрия е постижима с качествено обучение, а висшето училище може да го осигури. Заради това започва и реализацията на конкретните предложения от бизнеса. Сред обсъжданите теми между д-р Костов и проф. Сотиров бяха възможностите за обучение на специалисти в Професионално направление „Машинно инженерство“ в Разград. Постигнато бе съгласие желаещите студенти да бъдат записани в рамките на допълнителния прием за заемането на свободните места в желаните специалности от това професионално направление.

Източник: Дарик

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 995 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…