Всеки пети студент не е удовлетворен от онлайн обучението си през втория семестър на академичната 2019/2020 г. Това показват данни от скорошно проучване.
В анкетата са участвали 25 хиляди студенти от страната. От тях 19% споделят мнение, че преподавателите им не са провеждали редовно лекции, а други 17 на сто признават, че самите те не са били редовни в онлайн занятията.

В началото на извънредното положение около 95% от висшите учебни заведения в страната преминаха в режим на дистанционно обучение. Почти 99 на сто от студентите се включиха в това обучение, а останалите малко над 1% не са го направили поради липса на техническо средство или интернет.

1,2 на сто от анкетираните твърдят, че през пролетта на тази година са се обучавали в специалности, в които присъствените форми на обучение не са били прекъсвани, а близо 4% твърдят, че в тяхната специалност не е имало онлайн форма на обучение, въпреки че присъствените занятия са били прекъснати.

Академичната 2020/2021 г. започна присъствено в началото на есента, но впоследствие поради усложнената епидемиологична обстановка, здравният министър Костадин Ангелов разпореди за повторно преминаване към отдалечено обучение.

Заповедта бе в сила от 29 октомври до 12 ноември, но срокът ѝ се удължи до края на месец ноември.

По какъв начин преминават лекциите и упражненията и защо е необходимо студентите да внасят вноски за общежитие, ако не го ползват? Разговор по темата с Даниел Парушев, председател на НПСС в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Източник: Bulgaria ON AIR

Оценете
(1 глас)
Прочетена 332 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…