Международно висше бизнес училище беше домакин на работна среща с Национално представителство на студентските съвети. Срещата, проведена в МВБУ е по инициатива на НПСС и е в обхвата на мандатната програма на студентската организация, която залага прозрачност при работата си и подобряване на диалога с висшите училища и институциите. В работната среща от страна на НПСС присъства Даниел Парушев – председател на организацията и представител на Университета за национално и световно стопанство, както и председателят на Студентски съвет на МВБУ – Симона Михайлова, която е и член на Изпълнителния съвет на националната студентска организация.

Като висше училище с недържавен статут, МВБУ се е адаптирано изключително бързо в обстановката при обявяване на извънредното положение и в рамките на два дни са задействали вече разработения механизъм за работа в среда с отдалечен достъп. Това споделиха от ръководството по време на срещата с председателя на НПСС.
МВБУ е базирано изцяло на обучение в електронна среда, а контролът към преподавателите и студентите за усвояването на материала е базиран на специална методика, казаха още от ръководството. От там се похвалиха още, че изключително много държат на обратната връзка от студентите, което е основополагащо в средата на обучение, за което са въвели методология на периодично анкетиране.
Като базирано бизнес училище, МВБУ разполага и със собствена хотелска част, а студентите могат да провеждат стажовете си в сградата, използвайки я.
Висшето училище е създало условия за глобална партньорска мрежа с международни университети, за да извършва своето сътрудничество и обмен на преподаватели и студенти, казаха от висшето училище.
В хода на проведената среща двете страни се разбраха да си партнират по важни и стратегически политики, в които имат близки интереси и отношения към висшето образование и обучението на студентите.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 242 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…