„Активният диалог между Националното представителство на студентските съвети и висшите училища е изключително важен и ценен за академичните ръководства”. С тези думи започна работната среща на ръководството на НПСС с ректора на Висше училище по мениджмънт във Варна.
Срещата на националната студентска организация се инициира от ръководството на НПСС и се провежда с оглед на водената политика за прозрачност и активен диалог с висшите училища и институциите в страната.

Делегацията на НПСС, която беше посрещната лично от ректора на Висше училище по мениджмънт доц. Тодор Радев, беше в състав Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Божидар Касабов – зам.-председател на НПСС и представител на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.
На срещата студентите от НПСС и ректорът на ВУМ обсъдиха онлайн обучението на възпитаниците на висшето училище в условията на епидемична обстановка и извънредно положение, както и проекта на Стратегия за развитие на висшето образование в Република България.
В разговора със студентите доц. Радев сподели вижданията си за бъдещето на висшето образование, както и обмени важни със студентите въпроси, касаещи политиките, които следва да бъдат заложени като приоритетни при воденето на диалога за промени в системата.
От своя страна представителите на НПСС останаха очаровани от проведената среща и материалната база на ВУМ във Варна. Двете страни обсъдиха и възможностите за партньорство при формирането на конкретни политики, които да подобрят възможностите за студентите в частните висши училища.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 307 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…