„Активният диалог между Националното представителство на студентските съвети и висшите училища е изключително важен и ценен за академичните ръководства”. С тези думи започна работната среща на ръководството на НПСС с ректора на Висше училище по мениджмънт във Варна.
Срещата на националната студентска организация се инициира от ръководството на НПСС и се провежда с оглед на водената политика за прозрачност и активен диалог с висшите училища и институциите в страната.

Делегацията на НПСС, която беше посрещната лично от ректора на Висше училище по мениджмънт доц. Тодор Радев, беше в състав Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Божидар Касабов – зам.-председател на НПСС и представител на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.
На срещата студентите от НПСС и ректорът на ВУМ обсъдиха онлайн обучението на възпитаниците на висшето училище в условията на епидемична обстановка и извънредно положение, както и проекта на Стратегия за развитие на висшето образование в Република България.
В разговора със студентите доц. Радев сподели вижданията си за бъдещето на висшето образование, както и обмени важни със студентите въпроси, касаещи политиките, които следва да бъдат заложени като приоритетни при воденето на диалога за промени в системата.
От своя страна представителите на НПСС останаха очаровани от проведената среща и материалната база на ВУМ във Варна. Двете страни обсъдиха и възможностите за партньорство при формирането на конкретни политики, които да подобрят възможностите за студентите в частните висши училища.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 107 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…