Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” беше домакин на работна среща, в която участваха началникът на висшето училище – флотилен адмирал проф. Боян Медникаров и представители от ръководството на Национално представителство на студентските съвети.

Делегацията на НПСС беше в състав Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Божидар Касабов – зам.-председател на НПСС и представител на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.
На срещата, инициирана от НПСС, двете страни коментираха обучението на студентите и курсантите в условия на епидемична обстановка, както и предстоящото откриване на учебната година, което в създалата си ситуация не е с ясен хоризонт дали обучението ще е в присъствена форма или с отдалечен достъп. Сред коментираните теми бяха още участието на обучаващите се във ВВМУ в обменни програми, както и други важни за студентите и курсантите въпроси.
Проф. Медникаров запозна представителите на НПСС с обучението на студентите и курсантите в условия на епидемична обстановка, както и за новите хоризонтите, които очакват ВВМУ.
Началникът се похвали с нововъведените възможности за обучение във военна медицина, както и сподели пред студентите от НПСС за необходимостта от увеличение на субсидията за социални нужди на курсантите.
Адмиралът представи на студентските представители участието на ВВМУ в Международната организация на морските университети и др.
Домакините показаха на студентите от НПСС симулационните кабинети, където обучаващите се от Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” провеждат практическото си обучение.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 214 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…