Ръководството на Национално представителство на студентските съвети посети се срещна с ръководството на Икономически университет – Варна. На срещата студентите поставиха актуални въпроси, свързани с: електронното обучение, онлайн кандидатстудентския прием, проекта на Стратегия за развитие на висшето образование през следващите 10 години, международния обмен по програма „Еразъм +“ в извънредната обстановка и др.

Срещата в Икономически университет – Варна се провежда във връзка с водената от ръководството на НПСС политика за прозрачност и поддържане на активния диалог с академичните ръководства на висшите училища и институциите в страната.

От страна на НПСС във срещата участваха Даниел Парушев – председател на НПСС и представител на Университет за национално и световно стопанство, Лидия Даскалова – зам.-председател на НПСС и представител на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Божидар Касабов – зам.-председател на НПСС и представител на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, Станимир Бояджиев – зам.-председател на НПСС и представител на Русенски университет „Ангел Кънчев”, Лора Крашевска – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Университет по архитектура, строителство и геодезия, Камелия Йорданова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Технически университет – Варна.

На срещата присъстваха и членове на Студентския съвет при Икономически университет – Варна с председател Гергана Кръстева. Ректорът проф. д-р Евгени Станимиров и зам.-ректорът по учебната дейност и акредитацията доц. д-р Силвия Благоева запознаха представителите на НПСС с организацията на отдалеченото електронно обучение в ИУ – Варна, който е и сред първите висши училища в страната с изцяло дигитализиран процес за кандидатстудентски прием.

В университета са създадени условия за оптимизиране на платформата за електронно обучение и има готовност от месец септември учебната година да започне както присъствено, така и отдалечено – според актуалната епидемична обстановка. Главният секретар проф. д-р Стоян Стоянов разясни подробности относно принципите за формиране на новите, по-високи семестриални такси за платено обучение в ОКС "бакалавър" и "магистър" и държавната им регулация. Зам.-ректорът по интернационализация доц. д-р Радан Мирянов обясни как ИУ – Варна се справи в пандемичната обстановка с проблемите, възникнали при студентите по програма "Еразъм+".

Проф. д-р Евгени Станимиров увери НПСС и Студентския съвет при ИУ – Варна, че за академичното ръководство са много важни креативните идеи на младите хора и изрази удовлетворение от конструктивното сътрудничество с тях.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 139 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…