„Приятелска среща”- така беше определена работната среща, проведена между представителите на ръководството на Национално представителство на студентските съвети и ректора на Университета по строителство и геодезия – проф. Иван Марков.

Снимки от срещата
На срещата от страна на НПСС участва лично председателят Даниел Парушев заедно със Симона Михайлова – член на Изпълнителния съвет на НПСС и представител на Международно висше бизнес училище и Лора Крашевска от Студентски съвет на УАСГ и член на Изпълнителния съвет на НПСС.
На срещата двете страни коментираха условията на обучението в отдалечена онлайн среда през извънредната епидемична обстановка, както и затрудненията, които са срещнали преподавателите и студентите по време на обучението в отдалечена онлайн среда.
Ректорът проф. Иван Марков сподели, че спецификата на обучението на студентите в УАСГ е поставило пред голямо предизвикателство академичното ръководство и преподавателите на УАСГ, но с в общи усилия със студентите са успели да организират процеса. Той подчерта, че нищо не може да замени директния контакт между преподавател и студент. Проф. Марков разчерта визията си пред представителите на националната студентска младеж за работата в т.н home office, както и множеството трудности, които изпитват големите компании при контрол на работата с отдалечен достъп.
В рамките на проведената среща присъства и председателят на Студентски съвет на Университета по архитектура строителство и геодезия – г-н Петър Стоянов. В хода на разговора той сподели, че взаимоотношенията между Студентски съвет и ръководството на УАСГ са и приятелски, което създава достъпност на студентите до ръководството на висшето училище, а кабинетът на ректора е на разположение на Студентския съвет.
Изискванията за регулиране на професията в УАСГ пък поставял рамките на общите изисквания на обучение във висшето училище, сподели още ректорът.
Висшето училище очаква през новата учебна година близо 600 първокурсници да прекрачат прага му, а бизнесът очаква повече от университетите в бъдеще време, каза още ректорът по време на срещата. Той сподели опасенията си, че на държавата са нужни 200 хидроинженери на година, а произвежда 2.
Ректорът на УАСГ има притеснения относно Стратегията за висше образование за периода 2021-2030, като смята, че обучението в тригодишен бакалавър е неприложимо за УАСГ.
Двете страни се споразумяха, че ще работят по общи виждания за бъдещето на висшето образование, а ректорът заяви категоричната си подкрепа към младите хора в страната.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 715 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…