Работна среща между ректора на Академия на МВР проф. Любомир Тимчев и представители на ръководството на Национално представителство на студентските съвети в Република България се проведе в Академия на МВР.

Председателят на НПСС Даниел Парушев и Лора Крашевска от Изпълнителния съвет на организацията се срещнаха с ректора и студентския съвет на висшето училище.
Срещата, проведена в Академия на МВР, се проведе по инициатива на ръководството на Националното представителство на студентските съвети във връзка с изпълнение на поетите ангажименти в мандатна програма за устойчиво развитие и партньорство с образователните институции. В нея ръководството на НПСС залага активен диалог в процесите при формиране на политики за подобряване на условията за живот на студентите и подобряване на образователната среда.

В срещата, проведена на територията на специализираното висше училище, двете страни проведоха разговори за условията на онлайн обучението в Академията. В разговора по реализацията на програмата с отдалечена онлайн среда ректорът проф. Тимчев увери представителите на националната студентска общност, че обучаващите се в Академия на МВР са с интерес в рамките на обучението, а образователните материали се изпращат своевременно на колегията.

Председателят на студентски съвет и член на Контролния съвет на НПСС Мартина Стоянова изказа задоволството си от съвместната работа с академичното ръководство и ректора проф. Тимчев. Тя сподели, че е в постоянен контакт с ръководството по всички теми, които касаят образователния процес в условията на епидемиологична следа.
Ректорът се похвали и с повишаване на заинтересоваността на кандидат-студентите към Академия на МВР, като за едно място в специализираното висше училище се борят 7 младежи. В момента в академията се обучават 1228 курсанти, сподели още проф. Тимчев пред представителите на НПСС.

В бъдеще академичното ръководство на Академията планира да бъде изграден православен параклис във висшето училище, като първата копка за него ще бъде положена на 02 Юни. Ректорът покани представителството на студентите да присъства на церемонията, предвидена в мандатната програма на ръководството на Академия на МВР. Висшето училище е винаги на разположение да партнира с Национално представителство на студентските съвети и се радваме, че представител на Академията е част от ръководните структури на организацията, каза още ректорът. Той изрази задоволство от активността на своите студенти в НПСС и участието им в международни обмени и конференции.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 501 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…