Вдъхновяваща среща в сградата на Национална академия по театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” се състоя вчера, 17 юни 2020 година, между ръководството на Национално представителство на студентските съвети и ректора на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев.

Срещата, проведена в академията, символ на театралното и филмово изкуство в страната ни, се провежда в синхрон с общата политика на ръководството в мандат 2020-2022 година, насочена към подобряване комуникацията с висшите училища и прозрачността в работата на НПСС.
С топло посрещане и приятен приятелски разговор премина визитата на представителите на НПСС в кабинета на проф. Семерджиев, който с множество лични примери разказа за работата му през годините, както и за дейността на висшето училище по изкуства.
В рамките на разговора проф. Семерджиев запозна представителите на ръководството на НПСС с концепцията на ръководството за ремонтни дейности на студентското общежитие, което ще бъде извършено с средства по програма с нисколихвен кредит и възможност за гратисен период.
В хода на ремонтните дейности ректорът изказа категоричната си позиция, че студентите ще живеят в много по-добри условия след планирания ремонт на сградата, в която в момента студентите живеят.
Ректорът сподели с представителите на студентите притесненията си от възникналата ситуация с епидемичната обстановка в страната, отчитайки, че обучението с отдалечен достъп е било реализирано с много положителни резултати с креативни подходи от страна на студентите при изработване на формите на творчеството им.
Проф. Семерджиев разказа на студентските представители за продукцията Авантюрата Хамлет, давайки личен пример как в трудни моменти всеки един актьор и сценарист търси възможност да продължи напред.
Ректорът подари на представителите на НПСС диск с продукцията, за да вникнат в душата на сценариста-продуцент и новата му постмодерна версия на прочутия сюжет.
По време на срещата двете страни обсъдиха и възможности за подкрепа на събития, а ректорът пое ангажимента да подкрепи проектите на НПСС от към сценаричната реализация на събитията.
Тази година Национално представителство на студентските съвети отбелязва своята двадесет годишнина, която поради епидемична обстановка ще бъде отменена през месец Март, но организацията ще разчита на подкрепа и от НАТФИЗ за реализирането на един фантастичен концерт, подчерта председателят на НПСС Даниел Парушев по време на срещата.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 38 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…