Национална спортна академия „Васил Левски” беше домакин на работно посещение на ръководството на Национално представителство на студентските съвети в Република България.
Проф. Николай Изов в качеството си на ректор посрещна представителна делегация на ръководството на НПСС в кабинета си, за да обсъдят важни за студентите на НСА „Васил Левски” въпроси. Двете страни обсъдиха възможностите за партньорство по общи проекти и вече съществуващи, които студентските съвети организират.

Делегацията на националната студентска организация, водена от Председателя на НПСС Даниел Парушев, коментираха с ректора на академията важни социално-битови и други въпроси, които касаят обучаващите се студенти и докторанти във висшето училище.

Още в началото на разговора ректорът проф. Изов представи вижданията на ръководство по отношение на инвестиционната програма, която планира ремонтни дейности на студентско общежитие блок 15 в Студентски град. Ректорът представи на НПСС амбициозните намерения на НСА да бъде реновиран блок 15 на студентските общежития в първата си фаза до месец август, включващ 4 етажа от сграда, а останалите 7 етажа с план на приключване до месец април на 2021 година.

Проф. Изов увери представителите на студентите, че ремонтът на студентското общежитие ще даде нов облик на пространствата, в които студентите ще живеят. Ръководството на НСА е предвидило средства за над 450 хил. лева, с които ще се обнови изцяло обзавеждането. Планирано е също студентите да ползват предоставени от университета съвременни комуникационни технологии.

Ректорът на НСА подчерта, че средствата за ремонта на блока ще бъдат по програма за нисколихвени кредити с гратисен период, които висшето училище вече е договорило, а средствата за реновирането ще бъдат над 3 мил. лева.

Проф. Изов представи на своя страна пред гостите и визията на ръководството по отношение стопанисване на спортните бази, които са разположени на морето, планината и в райони около София област.

В хода разговора ректорът на НСА не скри и опитите за провеждане на поредните реституционни претенции към академията, които този път засягат територията и в Студентски град. Той сподели със студентите от НПСС за проведените редица протести, които са били свързани с реституционните набези в териториалните части на базата в Несебър, като отново отбеляза, че голяма заслуга за запазването и на териоториалната цялост там имат Националното представителство на студентските съвети и студентите от цялата страна.
В рамките на посещението проф. Николай Изов показа на своите гости базата на НСА като отбеляза, че в последната година се е повишил интересът на кандидатстващите в академията, а за едно място се борят 5 младежи.

В разговора бяха обсъдени още провеждането на онлайн обучението в НСА, което проф. Изов сподели, че се провежда на технологично разработена програма от експерти в САЩ, както и показа на делегацията обновяването на аулата и центъра за Еразъм.
Той информира председателя на НПСС, че ръководството планира стратегически ремонт и газифициране на кухненския блок, за да може условията за студентите да бъдат не само добри като база, но и с приятна храна.

Председателят на НПСС Даниел Парушев сподели впечатленията си за мениджмънта, който ректорското ръководство налага в НСА, смятайки, че това е правилната посока.
Проведената среща с ректора на НСА е част и от платформата на ръководството на Национално представителство на студентските съвети, която ще бъде изпълнявана в мандат 2020-2022 година. Ръководството на НПСС държи да бъде провеждан активен диалог и да бъдат взети предвид въпросите и мненията на студентите при формирането на общите политики за управление на висшите училища.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 118 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…