С изключително присъствие от 50 висши училища, Общото събрание на Национално представителство на студентските съвети избра вчера, 08 Февруари 2020 година, Председател за мандат 2020 - 2022 година.
Даниел Парушев е новият Председател на НПСС, който организацията избра на отчетно-изборното си събрание, състояло се в залата на Националния студентски дом в София. Той получи подкрепата на 32 делегати от Общото събрание.

Даниел Парушев е представител на Университета за национално и световно стопанство. Обучава се в магистърска програма „Мениджмънт на недвижимата собственост“. В платформата си Парушев залага на открита и прозрачна работа с колегите си и институциите в страната, актуализиране на правилника на НПСС, създаване на Етичен кодекс и Етична комисия, както и национален студентски омбудсман. В платформата си Даниел Парушев залага работа с петима заместници в следните ресори: Учебна и научна дейност, Социално-битови въпроси, Международно сътрудничество, културна дейност, Здравеопазване и спорт. По негово мнение стипендиите за докторанти трябва да бъдат обвързани с минималната работна заплата.
В представянето си Парушев отбеляза, че ще наблегне на стратегическата визия за управление на НПСС и превръщането на организацията в образец за всички студентски съвети в страната, развивайки политики в сферата на академично, научно и пазарно развитие на студентите, докторантите, курсантите и специализантите.
В мандат 2020-2022 ръководството на НПСС ще продължи акцента върху прилагането и обмена на добри практики от Европейския студентски съюз за усъвършенстване работата на НПСС.

Снимка на Национално представителство на студентските съвети.

В рамките на Отчетното-изборно събрание беше избран нов Изпълнителен съвет, който ще подпомага работата на Председателя и ще води оперативната дейност на организацията. Членове на колективния орган са:
1. Даниел Парушев – представител на Университет за национално и световно стопанство, който като Председател на НПСС влиза по право;
2. Симона Михайлова – представител на Международно висше бизнес училище;
3. Видин Кирков – представител на Медицински университет – София;
4. Али Мисанков – представител на Югозападен университет "Неофит Рилски";
5. Делян Плачков – представител на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите;
6. Александър Узунов – представител на Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий";
7. Нора Ангелова – представител на Химикотехнологичен и металургичен университет;
8. Камелия Йорданова – представител на Технически университет – Варна.

Мандатна програма на Даниел Парушев за 2020-2022 година

Снимка на Национално представителство на студентските съвети.

Общото събрание на НПСС определи и Контролен съвет на организацията, който ще следи за законосъобразността на решенията и всички дейности, които са свързани с работата. Съставът му е както следва:
1. Йозлем Кюлджева – представител на Медицински университет – Пловдив;
2. Мартина Стоянова – представител на Академия на Министерство на вътрешните работи;
3. Силвия Заркова – представител на Стопанска академия "Димитър А. Ценов";
4. Стефка Бангова – представител на Висше училище по сигурност и икономика;
5. Стоян Иванов – представител на Колеж по туризъм - Благоевград

Снимки от събитието

Предстои, организацията да избере заместник-председатели и секретариат, които ще работят в мандат 2020-2022 година.

Оценете
(3 гласа)
Прочетена 1363 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…