Студентите ще пътуват при ниски цени на картите във всички линии на градския транспорт във Варна. Това предлага кметът Иван Портних с проект за изменения в Наредбата за реда и условията за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт.

Учащите ще заплащат 15 лв. месечно за абонаментна карта за всички линии в чертите на града.  

За учащите с адресна регистрация в селата Тополи, Казашко, Константиново, Звездица и Каменар и в района на Златни пясъци цената на абонаментната карта също ще бъде 15 лв. Съответно се запазва доплащането до действителната цена на абонаментна карта, от страна на община Варна до превозвача. Става въпрос за 90 карти на месец и дофинансиране от 34 510 лв. 

Предстои Общинският съвет на Варна да приеме промените в Наредбата преди началото на предизборната кампания. Тя е публикувана на 9 септември т.г. и ще бъде едно от последните важни решения на местния парламент в този мандат.

Напомняме, че инициативата за ниските карти за градски транспорт първи поискаха от Студентски съвет на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", а по-късно към исканията се присъединиха и останалите им колеги от висшите училища във Варна. Студентите от ВСУ не еднократно правиха кампании в тази насока, която целеше да привлече вниманието на местната власт. 

Студентската общност на Варна винаги е била в добра комуникация с местната власт и за поред път доказа, че исканията на студентите не са безсмислени и винаги са и ще бъдат отстоявани пред институциите. Очакваме добри влизане в сила на наредбата, която предвижда тези добри условия за студенти.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 965 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…