Председателят на НПСС продължава политиката на мандатната си програма да провежда срещи с отговорните лица в сферата на висшето образование в България. Вангелова проведе днес, 27 Юли 2018 година, среща с народния представител Станислава Стоянова, която е и член на Парламентарната комисия по образование и наука в 44-то Народно събрание на Република България.

Повече новини във Facebook

Двете обсъдиха важни въпроси, които Национално представителство на студентските съвети е представяло през годините пред отговорните институции в страната. Сред тях са ролята на бизнеса в образователната среда и практическата насоченост на студентите, взаимодействието между бизнеса и висшите училища, кариерното израстване на младите хора в страната. Устойчивото развитие и мотивиране на кариерните центрове във висшите училища, предстоящите промени в Закона за висше образование и ролята на студентите при вземане на важни за университета решения, както и други важни теми за студентската младеж бяха коментирани по време на срещата.

Председателят на НПСС представи и изработеният от студентите на Университет по архитектура, строителство и геодезия проект, който е по инициатива на НПСС и има за цел да създаде една модерна визия на сградата на Националния студентски дом, чиито неизползваеми зали са в следствие на голям пожар през 2001 година.

Младата депутатка от Комисията по образование и наука в Народното събрание изрази своята подкрепа към представените от НПСС въпроси и важни за студентската младеж теми, ангажирайки се да окаже съдействие на институционално ниво за представяне на въпросите, които вълнуват студентите.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 890 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…