30 милиарда евро или иначе казано - двойно увеличение на бюджета за програмата за студентски обмен ,,Еразъм плюс'' - такава е заявката на Европейската комисия. И докато парите за образование се увеличават, то у нас се наблюдава проблем - чуждестранните студенти, дошли на обмен в България, са значително по-малко от българските, които избират западноевропейски университети, предаде БНТ.

Пътуване и обучение - идеята, която се крие зад студентската мобилност. Люизъл и Алексия живеят във френския град Компиен. Втори курс са в Технологичния университет. През последните 6 месеца адресът им е в България. Избрали страната ни между други 3 и така стигнали до Химико-технологичния университет в София. Възможността дошла от програмата Еразъм плюс.

Само за една учебна година повече от 1300 студенти от цяла Европа са избрали именно нашата страна за обучението си по програмата за обмен Еразъм плюс. Най-много те са от Полша, Испания и Франция.

За да се заяви страната ни по-отчетливо на образователната карта на Европа - от просветното министерство ще подкрепят български висши училища да кандидатстват в края на годината за марката ,,еропейски университет". А българските студенти са предпочели да се обучават през изминалата академична година основно в Германия, Италия и Франция.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 307 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…