Вчера, 01 Февруари 2018 година, Яна Вангелова - Председател на Националното представителство на студентските съвети в Република България проведе работна среща с основателя и Председател на Дигиталната национална коалиция, г-жа Гергана Паси и координатора на Български виртуален университет - проф. Ангел Смрикаров. 

Снимки от събитието

В рамките на работната среща бяха обсъдени възможностите за модернизация на висшето образование чрез новите образователни технологии, както и участието на студентите в тези процеси.
Страните коментираха възможностите за сътрудничество, в което НПСС да вземе участие при процесите за разработване на политически документи за модернизиране и дигитализиране на образованието.

Участниците в срещата се обединиха около идеята, че всички страни в процеса трябва да бъдат по-активни, а Европа да предостави правилната политическа рамка, механизми и стимул за въвеждане на иноватилните учебни и преподавателски практики в училищата, университетите, професионалното образование и обучение.

Предстои да бъдат обсъдени дейностите и приоритетите на Изпълнителната агенция по образование, аудиовизия и култура към Европейската комисия, която приоритизира модернизацията на висшето образование чрез новите образователни технологии.

НПСС ще коментира съвместни бъдещи проекти с Дигиталната национална коалиция и Български виртуален университет, които да бъдат пряко свързани с Концепцията за цифрова трансформация на българската индустрия, с цел да се наложи дигиталната трансформация в образователната сфера.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 1285 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…