Тържествената церемония на ХI-тото издание на Националния приз „Студент на годината" ще се проведе на 19 Декември 2017 година в гр. София. Церемонията по награждаването на най-успешните студенти на България ще се осъществи в Голяма сцена на Народен театър „Иван Вазов“ от 17:00 часа.

Националният приз "Студент на годината" се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

Гости на събитието ще бъдат Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, вицепремиерът и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков. В церемонията ще вземат участие и представители на академичните ръководства и студентските съвети на редица Висши училища.

В тържествената церемония ще участват изпълнители от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - гр. Пловдив, Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - гр. София, Национална академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”, Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част.

Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование - наука, спорт, изкуство.
Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определиха призьорите в 14-те категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Партньори на събитието са: Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата, Народен театър „Иван Вазов“, Национален студентски дом, Университет по хранителни технологии – гр. Пловдив, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, MusalaSoft, Адвокатско дружество „Хорозов и партньори“, Rabota.bg, BULGARIA ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, БенчМарк Финанс, SportRespect.com, Сенсата Технолоджис България, Webit България, Фондация „Заедно в час“.

Национален приз "Студент на годината", организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България, е най-престижният конкурс за млади хора в България.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 1388 пъти
Етикети

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…