Престижното звание почетен гражданин на Варна беше официално присъдено на седем заслужили граждани. Между тях е президентът на Варненския свободен университет - проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

С решение на Общински съвет – Варна за почетни граждани бяха обявени още бившият ректор на Техническия университет във Варна проф. д.т.н. инж. Асен Недев, председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, шампионката Елица Янкова, археологът проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов, певецът Филип Киркоров и бившият кмет на район „Приморски“ Пламен Градинаров.

С почетен знак „За заслуги към Варна” – златен, бяха удостоени Народно читалище „Просвета – 1927“ в „Аспарухово“, директорът на СУ „Климент Охридски“ Петко Петков, доайенът на „малкия тенис“ Антон Радушев, както и дългогодишният изпълнителен директор и оперативен ръководител на Сдружението от спортни клубове „Черно море“ Бончо Бончев.
Почетен знак „За заслуги към Варна” – сребърен, получиха Христина Стоева – писател, поет и преводач, и Иван Иванов – зам.-председател на ОСК „ЖСК-Спартак“.

„Да посветиш една голяма част от живота си на образованието е мисия. Да се бориш за престижа на една институция е предизвикателство, но да почувстваш признание за това, което е постигнато от тази институция, в града, в който си се създавал и реализирал като човек и професионалист е изключително вълнение… Разбира се, престижът на една институция е колективно дело, то е колективно туптене на много сърца минали заедно през огън, вода, през трудности и проблеми, благодаря на всички, които бяха в битката за този престиж!“, сподели проф. Недялкова. Тя благодари на кмета на община Варна и на Общинския съвет в лицето на неговия председател г-н Тодор Балабанов за високото отличие и обяви, че средствата от паричната награда ще дари на Студентската лаборатория „Варна – град за хората“.

Оценете
(3 гласа)
Прочетена 1607 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…