Използването им е забранено от Министерството на образованието през 2016 г. Слушалки за преписване позволяват на ученици и студенти да мамят по време на изпити. Те се продават свободно, дори в близост до най-големия университет в Пловдив.

 

Технологични средства се продават на метри от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Рекламират ги точно като "слушалки за преписване".

Румен Кафеджиев е студент в университета. Обяснява, че преписването със слушалка е често срещана практика. За него не е странно, че толкова близо до университета се продават такива.

Използването на подобни заглушители в университетите обаче е забранено от Министерството на образованието още през 2016 г.

Към момента обаче възможността за преписване е налице. А студентските сесии и кандидатстудентските изпити тепърва предстоят.

 

източник: НоваТВ

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 600 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…